Luonnonkosmetiikka

Mitä tarkoittaa biologinen Marja Entrich®-luonnonkosmetiikka?

Tuotteet on valmistettu kasvipohjaisista, luomuviljellyistä raaka-aineista ja luonnon mineraaleista. Luomuviljellyt raaka-aineet on kasvatettu ilman torjunta-aineita. Öljyt ja rasvat prosessoidaan kylmäpuristamalla. Tämä valmistustapa pitää tallessa raaka-aineiden vitamiinit, antioksidantit ja rasvahapot. Pakkaukset ovat luonnossa hajoavia, poltettavia tai kierrätettäviä.

Tuotteissa ei ole käytetty synteettisiä ainesosia, eikä maaöljyjä. Niissä ei myöskään ole kemiallisia väriaineita, tuoksuja tai säilöntäaineita. Tuotteissa ei ole eläinperäisiä ainesosia eikä niitä ole testattu eläinkokeilla. Säilöntäaineena ja hajusteina käytetään luonnon aineita.  Sertifikaatin saaneita tuotantolaitoksia valvotaan tiukkojen sääntöjen puitteissa. ME-tehtaalla on eurooppalainen Ecocert-sertifikaatti.

Biologinen luonnonkosmetiikka edistää ihon omaa toimintaa. Tuotteet antavat iholle mahdollisuuden toimia oikein. Elävä tuote elävällä iholla takaa kuulaan ja terveen ihon.

Mitä tarkoittaa synteettinen kosmetiikka?

Synteettinen kosmetiikka on valmistettu pääosin petrokemian raaka-aineista. Tuotteet sisältävät sekä synteettisiä hajuste-, väri- ja säilöntäaineita että synteettisiä antioksidantteja ja UV-filttereitä. Koska iho ei voi päättää, mitä aineita sinne imeytyy, sinne tunkeutuu myös epätoivottuja mineraaliöljyjä, säilöntäaineita ja väriaineita.

Synteettinen kosmetiikka voi sisältää myös luonnonaineita. Markkinoinnissa tätä hyödynnetään usein, vaikka raaka-aineita olisi tuotteessa vain muutama prosentti. Synteettinen kosmetiikka on useimmiten valmistettu kuumentamalla raaka-aineet, jolloin luonnonaineiden hyödylliset ainesosat häviävät. Synteettinen tuote muodostaa iholle kalvon, joka estää ihoa hengittämästä ja poistamasta kuonaa: se on iholla kuin peittävä muovipussi.

Mitä hyötyä on luonnonkosmetiikkaan siirtymisestä?

  • Ihosi toimii niin kuin se on tarkoitettu toimimaan. Se poistaa kuonaa, edistää pintaverenkiertoa ja auttaa soluja uusiutumaan. Siksi iho alkaa näyttää terveeltä ja kuulaalta.
  • Luonnonkosmetiikassa on hyödyllisiä raaka-aineita. Ne imeytyvät ihoon ja niiden ainesosat uusivat ja ravitsevat ihoa. Iho pystyy hyödyntämään tehokkaasti kosteuden ja ihon oma tukikerros, kollageeni ja elastiini, pysyy kiinteänä ja joustavana. Tämän vuoksi ihosi näyttää myös sileämmältä.
  • Luonnonkosmetiikka ei sisällä petrokemian tuotteita. Ihoosi, verenkiertoosi ja elimistöösi ei imeydy eikä kerry mitään kemiallisia aineita.
  • Olet eettinen ilman suurempaa melua: suosit luomuviljelyä, et edistä eläinkokeita ja valitset maatuvat tai kierrätettävät pakkaukset.
  • Petrokemian tuotteet häiritsevät ihon ja elimistön toimintaa. Siksi luonnonkosmetiikka sopii suurimmalle osalle allergikoista ja herkkäihoisista.

Luonnonkosmetiikkaa voi verrata terveelliseen ruokaan: jos syöt puhtaista ja terveellisistä ja vähän prosessoiduista raaka-aineista valmistettua ruokaa, elimistösi voi hyvin. Samoin on luonnonkosmetiikan laita: ihosi voi hyvin, kun hoidat sitä hyvistä raaka-aineista ja kylmäpuristamalla valmistetuilla tuotteilla.